Καλώς ήλθατε στο Supermarket Παναγιωτάς!
ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συνταγές
Ζυμαρικά
Γλυκά
Σνακς
Σαλάτες
Κρέας
Θαλλασινά
Κοτόπουλο
Πίτες
Ορεκτικά
Ριζότο
Ηπειρώτικη Tυρόπιτα χωρίς φύλλο

Μερίδες: ένα μεγάλο ταψί
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
Χρόνος ψησίματος: 30'

Υλικά

  • 500γρ. φέτα ΉΠΕΙΡΟΣ ή Γιδοτύρι ΉΠΕΙΡΟΣ τριμμένο με τα δάχτυλα
  • 120γρ. βούτυρο ΉΠΕΙΡΟΣ λιωμένο
  • 1 κιλό αλεύρι σταρένιο
  • 500ml γάλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Κρατάτε μια χούφτα αλεύρι στην άκρη και μια καλή κουταλιά βούτυρο ΉΠΕΙΡΟΣ.

Λιώνετε το βούτυρο ΉΠΕΙΡΟΣ σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε με σύρμα μέσα σε μία λεκανίτσα το υπόλοιπο αλεύρι με το γάλα και το λιωμένο βούτυρο ΉΠΕΙΡΟΣ, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
 
Προσθέτετε τη φέτα ΉΠΕΙΡΟΣ ή το Γιδοτύρι ΉΠΕΙΡΟΣ και ανακατεύετε με σπάτουλα ή μεγάλο κουτάλι.
 
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί με τα υλικά που κρατήσατε και ύστερα απλώνετε το χυλό που φτιάξατε. Η πίτα δεν πρέπει να ξεπερνά σε ύψος τα 2 εκατοστά.
 
Ψήνετε την πίτα για 30' περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.

 

πηγή : epirus.gr

Δείτε επίσης
Κέικ σοκολάτας με παραδοσιακό βούτυρο Ήπειρος
Σκορδόψωμο με γραβιέρα Ήπειρος
Copyright © 2015 Παναγιωτάς ΑΕ
Μέλος του Ομίλου ΑΣΤΕΡΑΣ
Visa Mastercard Dinnerss Maestro
Haccp"
Σχεδίαση & ανάπτυξη Global Media
Facebook Twitter YouTube
Instagram