Μερίδες: ένα μεγάλο ταψί
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
Χρόνος ψησίματος: 30'
Υλικά
- 500γρ. φέτα ΉΠΕΙΡΟΣ ή Γιδοτύρι ΉΠΕΙΡΟΣ τριμμένο με τα δάχτυλα
- 120γρ. βούτυρο ΉΠΕΙΡΟΣ λιωμένο
- 1 κιλό αλεύρι σταρένιο
- 500ml γάλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Κρατάτε μια χούφτα αλεύρι στην άκρη και μια καλή κουταλιά βούτυρο ΉΠΕΙΡΟΣ.
Λιώνετε το βούτυρο ΉΠΕΙΡΟΣ σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε με σύρμα μέσα σε μία λεκανίτσα το υπόλοιπο αλεύρι με το γάλα και το λιωμένο βούτυρο ΉΠΕΙΡΟΣ, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
Προσθέτετε τη φέτα ΉΠΕΙΡΟΣ ή το Γιδοτύρι ΉΠΕΙΡΟΣ και ανακατεύετε με σπάτουλα ή μεγάλο κουτάλι.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί με τα υλικά που κρατήσατε και ύστερα απλώνετε το χυλό που φτιάξατε. Η πίτα δεν πρέπει να ξεπερνά σε ύψος τα 2 εκατοστά.
Ψήνετε την πίτα για 30' περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.
πηγή : epirus.gr