Μερίδες: 4 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 5'
Χρόνος ψησίματος: 20'
Υλικά
- 150γρ. γραβιέρα ΉΠΕΙΡΟΣ χοντροτριμμένη
- 3 κουτ. της σούπας βούτυρο ΉΠΕΙΡΟΣ λιωμένο
- 3 κουτ. της σούπας βούτυρο ADORO
- 1 μπαγκέτα γαλλική (λευκή ή μαύρη) μπαγιάτικη
- 1/3 κουτ. του γλυκού ρίγανη
- 1 μεγάλη ή 2 μικρές σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Κόβετε την μπαγκέτα στη μέση και ύστερα σε λοξές φέτες, χωρίς να φτάσετε όμως μέχρι κάτω (οι φέτες πρέπει να μείνουν ενωμένες στο κάτω μέρος).
Ανακατεύετε σε ένα μπολ το λιωμένο σκόρδο με το βούτυρο ΉΠΕΙΡΟΣ, το βούτυρο ADORO, λίγο αλατοπίπερο και ρίγανη έως ότου γίνουν ομοιογενές μείγμα, και με ένα στρογγυλό μαχαίρι αλείφετε το ψωμί στα σημεία που το κόψατε.
Πασπαλίζετε με τριμμένη γραβιέρα ΉΠΕΙΡΟΣ όλα τα ανοίγματα και τα κλείνετε να κολλήσουν. Τυλίγετε τα 2 κομμάτια της μπαγκέτας σε αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε για 15-20' , μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε το σκορδόψωμο ζεστό στο τραπέζι, μαζί με σαλάτα ή άλλα ορεκτικά.
Μυστικό
Αφού τυλίξετε το σκορδόψωμο στο αλουμινόχαρτο, μπορείτε να το φυλάξετε στην κατάψυξη και να το ψήσετε όποτε θέλετε. Θα το βάλετε από την κατάψυξη στο φούρνο και θα το ψήσετε μισή ώρα περίπου, αφού πρέπει και να ξεπαγώσει.
πηγή : epirus.gr