Μερίδες: 9 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
Χρόνος ψησίματος: 40-45΄
Υλικά
- 100γρ. βούτυρο ΉΠΕΙΡΟΣ
- 200γρ. κουβερτούρα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο
- 6 κρόκοι αυγών
- 6 ασπράδια αυγών
- 100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100γρ. αλεύρι
- 100γρ. φουντούκι σε σκόνη
Για το γλάσο:
- 1 κουτ. του γλυκού βούτυρο ΉΠΕΙΡΟΣ
- 150γρ. κουβερτούρα
- 150γρ. κρέμα γάλακτος ADORO 35% λιπαρά
Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο ΉΠΕΙΡΟΣ σε μπεν μαρί. Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη σε μαρέγκα σε χαμηλή ταχύτητα. Κατεβάζουμε τη σοκολάτα από το μπεν μαρί, αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία και προσθέτουμε τους κρόκους, το αλεύρι και το φουντούκι. Στο τέλος, ενσωματώνουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας καλά.
Αδειάζουμε αυτό το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40-45' . Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι και αν χρειαστεί ψήνουμε λίγο παραπάνω. Πασπαλίζουμε, εάν θέλουμε με άχνη.
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος ADORO στους 90°C (πριν βράσει). Την αδειάζουμε πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα, ομογενοποιούμε πολύ καλά και όταν πέσει η θερμοκρασία προσθέτουμε το βούτυρο ΉΠΕΙΡΟΣ.
Aφήνουμε να κρυώσει το γλάσο ώστε να είναι παχύρρευστο και γλασάρουμε το κέικ όταν και αυτό είναι κρύο.
πηγή : epirus.gr