Μερίδες: 6 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
Χρόνος ψησίματος: 15'
Υλικά
- 100γρ. Dirollo classic 14% λιπαρά σε φέτες κομμένο σε καρεδάκια
- 1 γαλλική σαλάτα χωρισμένη σε φύλλα
- 1 φλιτζάνι ρύζι Parboiled
- 100γρ. ζαμπόν με λίγα λιπαρά κομμένο σε καρεδάκια
- 1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε καρεδάκια
- 2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
- 2 αγγουράκια κομμένα σε κυβάκια
- 4 αβγά βρασμένα σφιχτά κομμένα στα 4
- 1 χούφτα ελιές χωρίς κουκούτσια κομμένες σε ροδελίτσες
- 4 κουτ. της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 2 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Βράζετε το ρύζι σε άφθονο αλατισμένο νερό, το στραγγίζετε και αφήνετε να κρυώσει. Βράζετε και τα αβγά προσεκτικά.
Στο μεταξύ πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τη γαλλική σαλάτα και τα λαχανικά όπως αναφέρεται στα υλικά.
Αναμειγνύετε το ρύζι, το Dirollo classic, το ζαμπόν, την πιπεριά, την ντομάτα, το αγγούρι, τις μισές ελιές και τον μαϊντανό. Χτυπάτε το λάδι με το χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι και περιχύνετε τη σαλάτα. Ανακατεύετε καλά.
Στρώνετε με τα φύλλα της σαλάτας 6 μπολ και μοιράζετε από πάνω το μίγμα της ρυζοσαλάτας. Διακοσμείτε με τα αβγά, τις υπόλοιπες ελιές, λίγο επιπλέον μαϊντανό και σερβίρετε.
Μυστικό
Όταν βράζετε αβγά πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και να τα τοποθετήσετε μαζί με νερό βρύσης στην κατσαρόλα. Προσθέστε αλάτι και ξύδι και όταν πάρει βράση το νερό χαμηλώστε τη θερμοκρασία, ώστε να μην χοχλάζει και σπάσουν τα αβγά.
πηγή : dirollo.gr