Μερίδες: 4-6 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
Χρόνος ψησίματος: 35'
Υλικά
- ½ φλιτζ. του τσαγιού Dirollo classic 14% λιπαρά τριμμένο
- 1 φλιτζ. του τσαγιού Dirollo καπνιστό 14% λιπαρά τριμμένο
- 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 8 αβγά
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 4 κουτ. της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζ. του καφέ γάλα
- 8 φέτες ζαμπόν με λίγα λιπαρά κομμένο σε καρεδάκια
- 2 κουτ. της σούπας αλεύρι φαρίνα
- 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό.
Ζεσταίνετε το βούτυρο σε τηγάνι αντικολλητικό και σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμυδάκια.
Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά με το γάλα και προσθέτετε μέσα τα τριμμένα τυριά Dirollo classic και Dirollo καπνιστό, το ζαμπόν και αλατοπίπερο. Πασπαλίζετε από πάνω το αλεύρι, ρίχνετε τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και ανακατεύετε για λίγο ακόμη.
Βουτυρώνετε πολύ καλά ένα ταψάκι πυρέξ και αδειάζετε μέσα το μείγμα των αβγών. Τοποθετείτε με διακοσμητικό τρόπο τα κομμένα στη μέση ντοματίνια και ψήνετε την ομελέτα στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
Μυστικό
Αν έχετε τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο, ψήστε την ομελέτα στο μάτι της κουζίνας μέχρι να ψηθεί από κάτω και μετά προσθέστε τα ντοματίνια και ολοκληρώστε το ψήσιμο στο φούρνο.
πηγή: dirollo.gr