Μερίδες: 4 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 30΄
Χρόνος ψησίματος: 30'
Υλικά
- 4-5 κολοκυθάκια
- 225γρ. Dirollo Cottage 2,2% λιπαρά
- 200γρ. Dirollo spread 4% λιπαρά
- λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο για το ψήσιμο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε τα κολοκυθάκια, αφαιρείτε τις δύο άκρες τους και τα κόβετε κάθετα σε όσο πιο λεπτές φέτες μπορείτε.
Τα αλατίζετε και βάζετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά (για να τελειώσετε πιο γρήγορα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και δύο τηγάνια).
Με ένα πινέλο αλείφετε τα κολοκυθάκια με ελαιόλαδο και τα ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να ροδίσουν. Τα βγάζετε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
Αναμειγνύετε το Dirollo spread με το Dirollo cottage, προσθέτετε λίγο αλάτι, ψιλοκομμένο άνηθο και ανακατεύετε να γίνουν ενιαίο μίγμα.
Βάζετε μπροστά σας, πάνω στον πάγκο εργασίας μία μία τις φέτες από τα κολοκυθάκια και τοποθετείτε στο κάτω μέρος τους με ένα κουταλάκι μίγμα τυριού. Τυλίγετε το κολοκυθάκι σε ρολό και στερεώνετε την άκρη του με μια οδοντογλυφίδα.
Μεταφέρετε τα ρολάκια σε πιατέλα σερβιρίσματος, πασπαλίζετε με λίγο άνηθο και σερβίρετε. Μπορείτε αν θέλετε να τα διατηρήσετε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
πηγή : dirollo.gr