Μερίδες: 4 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 20΄
Χρόνος ψησίματος: 20'
Υλικά
- 300γρ. Dirollo classic 14% λιπαρά τριμμένο
- 600γρ. κολοκύθια τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. της σούπας δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
- 2 κουτ. της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
- 2 αβγά
- 1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- αλεύρι (όσο χρειαστεί)
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Ρίχνετε τα τριμμένα κολοκύθια σε ένα σουρωτήρι, τα αλατίζετε και αρχίζετε να τα πιέζετε με τα χέρια να βγάλουν τα νερά τους.
Αφού στραγγίσουν τα ρίχνετε σε ένα μπολ, προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το Dirollo classic, τον άνηθο, το δυόσμο, τα αβγά, το πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνουν μία ομοιογενής μάζα.
Ρίχνετε στο μίγμα το μπέικιν πάουντερ και στη συνέχεια το αλεύρι λίγο λίγο, ανακατεύοντας πάντα με σπάτουλα, μέχρι να πάρετε έναν πηχτό χυλό.
Δοκιμάζετε και αν είναι απαραίτητο προσθέτετε λίγο αλάτι.
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και αφού κάψει, παίρνετε με ένα κουτάλι της σούπας μίγμα και ρίχνετε κουταλιές στο τηγάνι. Τηγανίζετε τους κολοκυθοκεφτέδες σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν.
Τους γυρίζετε με σπάτουλα να ροδίσουν κι από την άλλη πλευρά και τους βγάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας πριν τους μεταφέρετε σε πιατέλα.
Πασπαλίζετε με λίγο άνηθο και τους σερβίρετε ζεστούς ή κρύους.
Μυστικό
Δεν πρέπει να ρίχνετε τους κολοκυθοκεφτέδες πολλούς μαζί στο τηγάνι γιατί θα κολλάνε μεταξύ τους. Αφήστε χώρο για να ψηθούν και να φουσκώσουν.
πηγή: dirollo.gr