Μερίδες: 5 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 5΄
Χρόνος ψησίματος: 20'
Υλικά
- 150γρ. Dirollo καπνιστό 14% λιπαρά τριμμένο
- 1 μεγάλη κουταλιά σούπας βούτυρο
- 1 πακέτο σπαγγέτι Νο6
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
- 2 καυτερές πιπερίτσες τσίλι
- 1 χούφτα φρέσκα φύλλα φασκόμηλου ψιλοκομμένα ή 2 κουτ. σούπας ξερά
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 1 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
- αλάτι
Εκτέλεση
Βράζετε το σπαγγέτι al dente μέσα σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το λιωμένο και το ολόκληρο σκόρδο μαζί με τις καυτερές πιπερίτσες ολόκληρες για 1-2'. Μόλις κάνει πως παίρνει χρώμα, αφαιρείτε την ολόκληρη σκελίδα σκόρδου και τις πιπερίτσες τσίλι από το λάδι και προσθέτετε το φασκόμηλο.
Αφού το γυρίσετε για λίγο στο καυτό λάδι και μαραθεί, προσθέτετε το ξύσμα του λεμονιού, το χυμό και το βούτυρο.
Στραγγίζετε το σπαγγέτι και το ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα. Περιχύνετε με το αρωματικό λάδι και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε το σπαγγέτι σε πιάτα πασπαλίζοντας με μπόλικο τριμμένο Dirollo καπνιστό και διακοσμώντας το κάθε πιάτο με ένα φυλλαράκι φασκόμηλου.
Μυστικό
Αντί για σπαγγέτι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας, όμως το λινγκουίνι και το σπαγγέτι είναι τα πιο κατάλληλα γι’ αυτή τη συνταγή.
πηγή: dirollo.gr