Καλώς ήλθατε στο Supermarket Παναγιωτάς!
ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Instagram
Συνταγές
Ζυμαρικά
Γλυκά
Σνακς
Σαλάτες
Κρέας
Θαλλασινά
Κοτόπουλο
Πίτες
Ορεκτικά
Ριζότο
Γλυκιά τάρτα με Dirollo Spread

Μερίδες: 12 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας:
20΄
Χρόνος ψησίματος:
30'

Υλικά

  • 400γρ. Dirollo spread 4% λιπαρά
  • 5 κουτ. της σούπας ζάχαρη
  • 2-3 κουτ. της σούπας γάλα εβαπορέ
  • 2 αβγά
  • 4 κουτ. της σούπας κοπανισμένα αμύγδαλα
  • 3 κουτ. της σούπας αλεύρι
  • 2-3 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλο
  • 4 κουτ. της σούπας φιλέ αμυγδάλου

Για την τραγανή βάση: 

  • 175γρ. βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια
  • 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100γρ. καθαρισμένα και κοπανισμένα αμύγδαλα
  • 1 αβγό
  • 3 κουτ.της σούπας ζάχαρη
  • 1-2 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Κοσκινίζετε το αλεύρι σε λεκάνη και το ανακατεύετε με το τριμμένο αμύγδαλο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Κάνετε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνετε το Dirollo βούτυρο και το αβγό. Ανακατεύετε τα υλικά τρίβοντας τα με τα δάχτυλα, μέχρι να γίνει μια ζύμη σαν χοντρά ψίχουλα.

Αν είναι απαραίτητο, προσθέτετε 1-2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό και ζυμώνετε ελαφρά να γίνουν μια μαλακιά και εύπλαστη ζύμη. Την πλάθετε σε μπάλα, την τυλίγετε σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε για μισή ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC .

Ετοιμάζετε τη γέμιση:

Ανακατεύετε μέσα σε ένα μπολ το Dirollo spread με τα αβγά, το γάλα εβαπορέ, τη ζάχαρη, την εσάνς πικραμυγδάλου, τα κοπανισμένα αμύγδαλα και το αλεύρι να γίνουν ομοιογενές μίγμα.

Ανοίγετε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια με τον πλάστη. Το τυλίγετε πάνω στον πλάστη και στη συνέχεια το ξετυλίγετε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη ταρτιέρα. Καλύβετε τον πάτο και τα πλαϊνά της τοιχώματα.

Περνάτε τον πλάστη προσεκτικά πάνω από την ταρτιέρα για να κόψετε τη ζύμη που εξέχει. Με ένα πιρούνι κάνετε τρύπες σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.

Αδειάζετε μέσα τη γέμιση, πασπαλίζετε με το φιλέ αμυγδάλου και ψήνετε την τάρτα στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να ψηθεί καλά και η βάση.

Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει και τη σερβίρετε κόβοντας σε κομμάτια.

Μυστικό

Αν δεν σας αρέσει η γεύση του πικραμύγδαλου, μπορείτε να αρωματίσετε τη γέμιση με 2 βανίλιες ή ξύσμα πορτοκαλιού.

πηγή: dirollo.gr

Copyright © 2015 Παναγιωτάς ΑΕ
Visa Mastercard Dinnerss Maestro
Haccp"
Σχεδίαση & ανάπτυξη Global Media
Facebook Twitter YouTube
Instagram