Καλώς ήλθατε στο Supermarket Παναγιωτάς!
ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Instagram
Συνταγές
Ζυμαρικά
Γλυκά
Σνακς
Σαλάτες
Κρέας
Θαλλασινά
Κοτόπουλο
Πίτες
Ορεκτικά
Ριζότο
Μπουγάτσες με Dirollo Spread

Μερίδες: 12 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας:
30΄
Χρόνος ψησίματος:
35'

Υλικά

  • 100γρ. βούτυρο
  • 12 φύλλα κρούστας

Για την κρέμα:

  • 200γρ. Dirollo spread 4% λιπαρά
  • 600ml γάλα
  • 2 αβγά
  • 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη μαύρη
  • ½ φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 ξύλο κανέλας σπασμένο στη μέση

Για το σερβίρισμα:

  • ζάχαρη άχνη και κανέλα

Εκτέλεση

Βάζετε το γάλα με την κανέλα σε κατσαρόλα, πάνω σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι.

Όταν πάρει βράση το γάλα βγάζετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνετε λίγο από το γάλα στο μίγμα των αβγών. Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε αυτό το νέο μίγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα.

Ξαναβάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά και ζεσταίνετε την κρέμα ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πάρει βράση και να πήξει. Βγάζετε από τη φωτιά, αφαιρείτε το ξύλο της κανέλας κι αφού γίνει χλιαρή, προσθέτετε το Dirollo spread κι ανακατεύετε.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Παίρνετε τα φύλλα της κρούστας ένα ένα κι αφού τα αλείψετε με λιωμένο βούτυρο τα διπλώνετε στη μέση, βάζετε στο κάτω μέρος από μια ποσότητα κρέμας και τα τυλίγετε σε τετράγωνα πακέτα.

Τα αραδιάζετε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35΄ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Σερβίρετε τις μπουγάτσες χλιαρές, πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Μυστικό

Αντί να φτιάξετε ατομικές μπουγάτσες, μπορείτε να φτιάξετε την μπουγάτσα σας σε ένα ταψάκι διαμέτρου 28εκ.

πηγή: dirollo.gr

Copyright © 2015 Παναγιωτάς ΑΕ
Visa Mastercard Dinnerss Maestro
Haccp"
Σχεδίαση & ανάπτυξη Global Media
Facebook Twitter YouTube
Instagram