Καλώς ήλθατε στο Supermarket Παναγιωτάς!
ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συνταγές
Ζυμαρικά
Γλυκά
Σνακς
Σαλάτες
Κρέας
Θαλλασινά
Κοτόπουλο
Πίτες
Ορεκτικά
Ριζότο
Μιλφέιγ με Dirollo Spread και φράουλες

Μερίδες: 6 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 20΄
Χρόνος ψησίματος: 30'

Υλικά

 Για την κρέμα τυριού:

  • 400γρ. Dirollo spread 4% λιπαρά
  • 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα
  • 4 κουτ. της σούπας ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι φράουλες ψιλοκομμένες
  • 4 κουτ. φιλέ αμυγδάλου ψημένο ελαφρά στο φούρνο

Για το φύλλο:

  • 1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας
  • 1 κρόκο αβγού χτυπημένο με λίγο νερό
  • 2 κουτ. της σούπας ζάχαρη

Για το σερβίρισμα:

  • ζάχαρη άχνη
  • φράουλες κομμένες σε φέτες
  • λίγο φιλέ αμυγδάλου

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC. Απλώνετε στον πάγκο σας το φύλλο της σφολιάτας όπως είναι με το πλαστικό χαρτί της συσκευασίας του από κάτω. Το πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και περνάτε πάνω του τον πλάστη 2-3 φορές για να ισιώσει καλά.

Το  αναποδογυρίζετε πάνω σε ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ξεκολλάτε το χαρτί. Με ένα μαχαίρι το ισιώνετε γύρω γύρω κόβοντας τη ζύμη, όμως αφήνετε τα υπόλοιπα ζύμης στο ταψί γιατί θα τα χρειαστείτε.

Κάνετε 2 κάθετες χαρακιές και 3 οριζόντιες στη ζύμη, χωρίζοντάς τη σε 12 ίσα κομμάτια. Την τρυπάτε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία.

Την αλείφετε με ένα πινέλο με το αβγό, την πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκοκκινίσει. Αφήνετε να κρυώσει και τη χωρίζετε σε κομμάτια.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα:

Χτυπάτε το Dirollo spread με τη ζάχαρη και το λικέρ να αφρατέψει.

Ψιλοκόβετε 1 φλιτζάνι φράουλες και τις ρίχνετε στο μίγμα του τυριού μαζί με το ψημένο φιλέ αμυγδάλου. Ανακατεύετε να γίνει ομοιογενές το μίγμα σας.

Όταν θέλετε να σερβίρετε, χωρίζετε την κρέμα στα 6 και φτιάχνετε τα μιλφέιγ ως εξής: Τοποθετείτε από ένα κομμάτι σφολιάτας σε 6 πιάτα, τα σκεπάζετε με το 1/6 της κρέμας την οποία καλύπτετε με άλλο ένα κομμάτι σφολιάτας.

Πασπαλίζετε τα μιλφέιγ με ζάχαρη άχνη, σπασμένα κομμάτια σφολιάτας, αμύγδαλα φιλέ και 1-2  κομμάτια φράουλας. 

Μυστικό

Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμα, μικρά, στρογγυλά φύλλα σφολιάτας, από αυτά που χρησιμοποιούν για να φτιάξουν πιτάκια. Θα ψήσετε 13 τέτοια πιτάκια για να κάνετε το ένα τρίμμα.

πηγή: dirollo.gr

Copyright © 2015 Παναγιωτάς ΑΕ
Μέλος του Ομίλου ΑΣΤΕΡΑΣ
Visa Mastercard Dinnerss Maestro
Haccp"
Σχεδίαση & ανάπτυξη Global Media
Facebook Twitter YouTube
Instagram