Χρόνος προετοιμασίας: 30’
Υλικά
- 600γρ. Dirollo spread 4% λιπαρά
- 200ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 200γρ. σοκολάτα λευκή κομμένη σε κομματάκια
- 2 κρόκους αβγών
- 3 ασπράδια αβγών
- 6 κουτ. της σούπας ζάχαρη
- 2 κουτ. της σούπας λικέρ Grand Marnier πορτοκάλι
- ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε τη σοκολάτα σε κομματάκια. Ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να λιώσει και να ενωθεί με την κρέμα γάλακτος.
Βγάζετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτετε τους κρόκους των αβγών, ανακατεύοντας ζωηρά για να μην ψηθούν. Μεταφέρετε το μίγμα σε μπολ και το αφήνετε να κρυώσει.
Μέσα σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε με μίξερ χειρός τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε επίσης με μίξερ χειρός το Dirollo spread με το ξύσμα του πορτοκαλιού και το Grand Marnier να αφρατέψουν και τους προσθέτετε το μίγμα της λευκής σοκολάτας. Συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να ενωθούν τα δύο μίγματα.
Σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε στο μίγμα του τυριού, την μαρέγκα σε δύο δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί.
Μοιράζετε το μίγμα σε κολονάτα ποτήρια και αφήνετε τις μους στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον πριν τις σερβίρετε.
Μυστικό
Αν προτιμάτε άρωμα λεμονιού για το γλυκό σας, αντικαταστήστε το ξύσμα πορτοκαλιού με ξύσμα λεμονιού και το Grand Marnier με λιμοντσέλο.
πηγή: dirollo.gr