Καλώς ήλθατε στο Supermarket Παναγιωτάς!
ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Instagram
Συνταγές
Ζυμαρικά
Γλυκά
Σνακς
Σαλάτες
Κρέας
Θαλλασινά
Κοτόπουλο
Πίτες
Ορεκτικά
Ριζότο
Cheesecake με Dirollo Spread και σως καραμέλας

Χρόνος προετοιμασίας: 15'
Χρόνος ψησίματος: 40'

Υλικά

Για τη βάση:

  • 100γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 220γρ. μπισκότα σοκολάτας

Για την κρέμα:

  • 600γρ. Dirollo spread 4% λιπαρά (3 συσκευασίες)
  • 200ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 200γρ. σοκολάτα λευκή σε κομματάκια
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη μαύρη
  • 2 βανίλιες
  • 2 αβγά
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι

Για την σως καραμέλας και το σερβίρισμα:

  • 1 κουτ. της σούπας βούτυρο
  • 5 κουτ. της σούπας σιρόπι καραμέλας έτοιμο
  • 1 κουτ. της σούπας ουίσκι
  • 1 κουτ. του γλυκού κακάο σκόνη

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Κόβετε με χαρτί ψησίματος έναν κύκλο λίγο μεγαλύτερο από τον πάτο μιας ανοιγόμενης αντικολλητικής φόρμας για κέικ, διαμέτρου 23εκ. και τον στερεώνετε μαγκώνοντάς το στη φόρμα.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε τα πλαϊνά της και πετάτε το περιττό αλεύρι.

Σπάτε τα μπισκότα και τα χτυπάτε στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη. Μέσα σε ένα μπολ τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο με σπάτουλα, μέχρι να γίνουν ένα μίγμα με το οποίο καλύπτετε τον πάτο της φόρμας.

Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση, το τραβάτε από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τη σοκολάτα και ανακατεύετε ζωηρά να λιώσει.

Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με μίξερ χειρός το Dirollo spread με τη ζάχαρη, τις βανίλιες, τα αβγά να ενωθούν και προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα.

Όταν ενσωματωθεί σταματάτε το μίξερ, προσθέτετε και το αλεύρι ρίχνοντάς το λίγο λίγο με σουρωτήρι και ανακατεύετε με σπάτουλα.

Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα και το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να σταθεροποιηθεί το μίγμα του cheesecake.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σως: ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι πάνω σε δυνατή φωτιά το έτοιμο σιρόπι με το ουίσκι. Όταν πάρει βράση το τραβάτε από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε να ενσωματωθεί. Όταν κρυώσει το βάζετε στο ψυγείο.

Ξεφουρνίζετε το cheesecake και αφήνετε να κρυώσει. Το διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε. Το ξεφορμάρετε, το περιχύνετε με την σως καραμέλας, πασπαλίζετε με το κακάο και σερβίρετε.

 

Μυστικό

Για να ελέγξετε αν ψήθηκε το κέικ, βυθίζετε στο κέντρο ένα μαχαίρι. Αν βγει στεγνό είναι έτοιμο.

πηγή: dirollo.gr

Copyright © 2015 Παναγιωτάς ΑΕ
Visa Mastercard Dinnerss Maestro
Haccp"
Σχεδίαση & ανάπτυξη Global Media
Facebook Twitter YouTube
Instagram