Μερίδες: 18 τεμάχια
Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 20'
Υλικά
- 250γρ. Dirollo mix
- 100ml γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
- 6 φύλλα κρούστας
- 1/3 φλιτζάνι σησαμέλαιο
- 3 αβγά
- 2 κουτ. της σούπας σησάμι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Τοποθετείτε τα φύλλα κρούστας σε πάγκο με την πιο μεγάλη πλευρά κάθετα μπροστά σας. Με 2 κάθετες χαρακιές κόβετε το φύλλο σε 3 λωρίδες. Τις τοποθετείτε τη μια πάνω στην άλλη και ρίχνετε το σησαμέλαιο σε μπολ.
Χωρίζετε τον κρόκο από το ασπράδι ενός αυγού και αφήνετε τον κρόκο στην άκρη. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το τριμμένο Dirollo mix, τα 2 αβγά, το ασπράδι, τo γάλα εβαπορέ και λίγο αλατοπίπερο.
Λαδώνετε μία μία τις λωρίδες των φύλλων και τοποθετείτε στην άκρη της καθεμιάς από μια κουταλιά γέμιση. Τυλίγετε μια δυο φορές, γυρίζετε τις άκρες του φύλλου αριστερά δεξιά προς τα μέσα έως πάνω και, τυλίγετε σε ρολό.
Συνεχίζετε μέχρι να εξαντληθούν τα υλικά σας, αραδιάζοντας τις φλογέρες σε ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Χτυπάτε τον κρόκο του αβγού με 1 κουταλιά νερό και αλείφετε τις φλογέρες.
Πασπαλίζετε με το σησάμι και ψήνετε τις φλογέρες στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Τις σερβίρετε ζεστές ή χλιαρές σαν πρώτο πιάτο.
Μυστικό
Μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση 50γρ. ζαμπόν με χαμηλά λιπαρά.
πηγή: dirollo.gr