Μερίδες: 2 πίτσες
Χρόνος προετοιμασίας: 5΄
Χρόνος ψησίματος: 15'
Υλικά
- 150γρ. Dirollo classic 14% λιπαρά χοντροτριμμένο
- 100γρ. γαλοπούλα βραστή ή καπνιστή τετράγωνη, σε κομμάτια μακρόστενα
- 4 ροδέλες ανανά κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 2 μεγάλες αραβικές πίτες
- 2 φλιτζανάκια του καφέ συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
- 2 ντομάτες λιαστές πολύ ψιλοκομμένες
- λίγο ελαιόλαδο
- λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Αναμιγνύετε το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας με το ελαιόλαδο, τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες, το βασιλικό και ανάλογο αλατοπίπερο.
Τοποθετείτε τις πίτες σε ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Με ένα κουτάλι της σούπας μοιράζετε τη σάλτσα πάνω στην επιφάνεια των αραβικών πιτών και με το πίσω μέρος του την απλώνετε.
Πασπαλίζετε τις πίτες με το τριμμένο Dirollo classic και τοποθετείτε τριγύρω τα κομμάτια της γαλοπούλας σχηματίζοντας ένα λουλούδι. Μοιράζετε ομοιόμορφα τα κομματάκια του ανανά και βάζετε το ταψί στο φούρνο.
Ψήνετε τις πίτσες στον προθερμασμένο φούρνο για 15' περίπου, μέχρι να λιώσει το τυρί και να αρχίσει να ροδοκοκκινίζει.
Βγάζετε τις πίτσες από το φούρνο τις τοποθετείτε σε ξύλινους δίσκους , τις κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Μυστικό
Μπορείτε να προσθέσετε στην πίτσα λεπτοκομμένες ροδέλες κόκκινης πιπεριάς και να χρησιμοποιήσετε Dirollo καπνιστό.
πηγή: dirollo.gr