Μερίδες: 8 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 20΄
Χρόνος ψησίματος: 40'
Υλικά
- 225γρ. Dirollo Cottage 2,2% λιπαρά
- 1 πακέτο σφολιάτα φρέσκια ή κατεψυγμένη
- 1 κρόκος αυγού χτυπημένος με 1 κουτ. της σούπας νερό
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκια σφολιάτα την αφήνετε εκτός ψυγείου για 10-15 '. Αν πάλι χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένη την αφήνετε περισσότερο χρόνο, μέχρι να ξεπαγώσει.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Αλευρώνετε ελαφρά τον πάγκο σας και απλώνετε πάνω του το πρώτο φύλλο. Το πασπαλίζετε με ελάχιστο αλεύρι και με τον πλάστη το δουλεύετε λίγο να ισιώσει τελείως. Κάνετε το ίδιο και με το δεύτερο φύλλο.
Mε ένα κουπ πατ στρογγυλό διαμέτρου 5-6εκ. κόβετε στρογγυλά κομμάτια το ένα δίπλα στο άλλο. Παίρνετε τους δίσκους και τους τοποθετείτε ανά 2 τον ένα πάνω στον άλλο αφού πρώτα αλείψετε την επιφάνειά του κάτω δίσκου με λίγο νερό ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους.
Αραδιάζετε τα βολοβάν σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και με ένα καπάκι μπουκαλιού χαράζετε ένα μικρό κύκλο στο κέντρο τους. Με ένα πινέλο αλείφετε την επιφάνειά τους με λίγο κρόκο αυγού και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο σε δυο δόσεις, αν δεν χωράνε στο ίδιο ταψί, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Ξεφουρνίζετε τα βολοβάν και αφού κρυώσουν λίγο με ένα μαχαιράκι αφαιρείτε προσεκτικά τα καπάκια τους. Με ένα κουταλάκι γεμίζετε προσεκτικά τα βολοβάν με το Dirollo cottage πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό και τα ξανασκεπάζετε με τα καπάκια.
Τα σερβίρετε ζεστά ή χλιαρά σε πιατέλες σερβιρίσματος.
Μυστικό
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε 3 στρώσεις σφολιάτας και να κάνετε ακόμη πιο ψηλά και εντυπωσιακά τα βολοβάν σας, μόνο που θα τρώγονται πιο δύσκολα. Μπορείτε ακόμη να τα κόψετε με κουπ πατ σε σχήμα λουλουδιού.
πηγή: dirollo.gr