Μερίδες: 15 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας: 20΄
Χρόνος ψησίματος: 30'
Υλικά
- 15 φέτες Dirollo Classic 14% λιπαρά
- 100γρ. βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
- 15 φύλλα κρούστας
- 15 φέτες γαλοπούλα βραστή ή καπνιστή ή ζαμπόν με λίγα λιπαρά
- 2-3 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
- 1 αυγό χτυπημένο
- λίγο σησάμι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε μπροστά σας τα φύλλα της κρούστας και τα σκεπάζετε με υγρή πετσέτα για να μην ξεραθούν. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC.
Παίρνετε ένα ένα τα φύλλα της κρούστας και με ένα πινέλο τα αλείφετε με λιωμένο βούτυρο. Διπλώνετε το πρώτο φύλλο στη μέση και τοποθετείτε στο κάτω μέρος του μια φέτα ζαμπόν,μια φέτα Dirollo classic και τέλος μια-δυο φέτες ντομάτας.
Διπλώνετε το φύλλο σε τετράγωνο πακέτο και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα υλικά. Αραδιάζετε τις ζαμπονοτυρόπιτες σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τις αλείφετε με το χτυπημένο αυγό.
Πασπαλίζετε με σησάμι και ψήνετε τις ζαμπονοτυρόπιτες στον προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 30' περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Μυστικό
Πριν το ψήσιμο ραντίστε τις ζαμπονοτυρόπιτες με λίγο νεράκι να γίνει ακόμη πιο τραγανό το φύλλο τους.
πηγή: dirollo.gr