Μερίδες: μια ταρτιέρα 26-28εκ.
Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 45-55΄
Υλικά
- 1 συσκευασία φύλλο έτοιμη ζύμη μπριζέ ή σφολιάτα ή ζύμη κουρού
Για τη γέμιση:
- 1½ φλιτζ. του τσαγιού φέτα ΉΠΕΙΡΟΣ χοντροτριμμένη
- 1 φλιτζ. του τσαγιού κρέμα γάλακτος ADORO 35% λιπαρά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο να ξεπαγώσει για 10' τουλάχιστον. Αυτό αν είναι φρέσκια, γιατί αν είναι κατεψυγμένη θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Πλένετε, καθαρίζετε, αφαιρείτε τους σπόρους και κόβετε τις πιπεριές σε κύβους.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος και σοτάρετε τις πιπεριές μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ξύλινη σπάτουλα. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσουν λίγο.
Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος ADORO. Προσθέτετε τη φέτα ΉΠΕΙΡΟΣ και το μείγμα με τις πιπεριές. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε να ενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Λαδώνετε ελαφρά μια ταρτιέρα και στρώνετε τον πάτο και τα πλαϊνά της με το φύλλο της ζύμης, αφήνοντάς το να εξέχει λίγο. Αδειάζετε πάνω στη ζύμη το μείγμα της γέμισης και το ισιώνετε με κουτάλι.
Διακοσμείτε με τα κομμένα στη μέση ντοματίνια και γυρίζετε από πάνω τη ζύμη που εξέχει, δημιουργώντας μικρές πιέτες γύρω γύρω.
Ψήνετε για 45' περίπου ή μέχρι να ροδίσει η τάρτα.
Μυστικό
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε στην τάρτα ψιλοκομμένο χωριάτικο λουκάνικο ή σαλάμι μπίρας.
πηγή : epirus.gr