Χρόνος προετοιμασίας: 20΄
Χρόνος ψησίματος: τηγάνισμα 30΄
Υλικά
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο άπαχο
- 6 φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- ½ ντομάτα
- 1 μικρό ματσάκι δυόσμο φρέσκο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 αυγό
- ½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 2 κουτ. του γλυκού ξύδι
- 2 κουτ. της σούπας νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγη ρίγανη
- αλεύρι για το πανάρισμα
- λάδι για το τηγάνισμα
- 1 κιλό Λογάδι ΉΠΕΙΡΟΣ κομμένο σε κυβάκια
- 1 κιλό ντοματίνια
- καλαμάκια ξύλινα
Εκτέλεση
Μουλιάζετε το ψωμί σε λεκανίτσα με νερό και μετά το στύβετε καλά και το ρίχνετε σε μπολ μαζί με τον κιμά.
Κόβετε το κρεμμύδι στα 4 και το ρίχνετε στο μπλέντερ. Προσθέτετε τα φυλλαράκια του μαϊντανού και του δυόσμου, πλυμμένα και χοντροκομμένα, την ντομάτα και το ελαιόλαδο. Χτυπάτε να γίνουν πολτός και το ρίχνετε στο μπολ με τον κιμά.
Προσθέτετε το αυγό, αλατοπίπερο, τη ρίγανη, το νερό και το ξύδι. Ζυμώνετε καλά τον κιμά και τον αφήνετε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον.
Ύστερα παίρνετε μικρές ποσότητες μείγματος κιμά και πλάθετε στρογγυλά κεφτεδάκια. Βάζετε λίγο αλεύρι σε ένα πιάτο και τα αλευρώνετε.
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι ή φριτέζα και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια στο καυτό λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Τοποθετείτε τα κεφτεδάκια σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από τα περιττά λάδια και όταν κρυώσουν λίγο, τα περνάτε ανά δύο σε καλαμάκια εναλλάξ με ένα ντοματίνι και δύο κυβάκια τυριού Λογάδι ΉΠΕΙΡΟΣ.
Σερβίρετε τα σουβλάκια σε πιατέλες, μαζί με τσιπς πατάτας.
Μυστικό
Για ακόμη πιο γευστικό αποτέλεσμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στα κεφτεδάκια σας, αντί για σκέτο μοσχαρίσιο κιμά, μείγμα χοιρινού και μοσχαρίσιου.
πηγή: epirus.gr