Μερίδες: 3-4 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 5'
Χρόνος ψησίματος: 6'
Υλικά
- 300γρ. Ταλαγάνι Μεσσηνίας, κομμένο σε κύβους
- Αλεύρι
- 2 αυγά
- Γαλέτα
- Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
- Πράσινη σαλάτα της αρεσκείας μας πλυμμένη και κομμένη σε χοντρά κομμάτια (λόλα, μαρούλι, iceberg, κινέζικο λάχανο, ρόκα)
Για την σάλτσα δυόσμου:
- 250γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- Ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι δυόσμο (τα φύλλα μόνο)
- Χυμό από 1 πορτοκάλι
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά της σάλτσας στο μούλτι πάρα πολύ καλά.
Ανακατεύουμε την σαλάτα με τη σάλτσα.
Πανάρουμε το ταλαγάνι με την εξής σειρά: αλεύρι – αυγό – γαλέτα.
Τηγανίζουμε το ταλαγάνι ώσπου να ροδίσει σε μπόλικο ηλιέλαιο.
Στη συνέχεια το τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθούν τα λάδια του.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε την σαλάτα μας, από πάνω το παναρισμένο Ταλαγάνι και σερβίρουμε.
πηγή : epirus.gr