Μερίδες: 4 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 15-50΄
Υλικά
- 150γρ. Λογάδι ΉΠΕΙΡΟΣ κομμένο σε κυβάκια
- τριμμένη κεφαλογραβιέρα ΉΠΕΙΡΟΣ ή τριμμένη μυζήθρα ΉΠΕΙΡΟΣ για το σερβίρισμα
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ΉΠΕΙΡΟΣ
- 1 πακέτο σπαγγέτι
- 300γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
- 2 μεγάλες ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες ή 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Αν δεν χρησιμοποιήσετε ντοματάκια κονκασέ, ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και στη συνέχεια τις ψιλοκόβετε. Ετοιμάζετε τα λαχανικά όπως περιγράφεται στα υλικά.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μικρή κατσαρόλα και σοτάρετε την πιπεριά μαζί με το κρεμμυδάκι και το σκόρδο. Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά, προσθέτετε τον κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι κατά διαστήματα, ώστε να μη σας σβολιάσει. «Σβήνετε» με το κρασί και σκεπάζετε την κατσαρόλα για μερικά λεπτά. Προσθέτετε την ντομάτα, το καρότο, το μισό βασιλικό, αλατοπιπερώνετε κι αφήνετε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
Όταν είναι έτοιμος ο κιμάς, προσθέτετε τους κύβους του τυριού Λογάδι ΉΠΕΙΡΟΣ και τον υπόλοιπο βασιλικό, ανακατεύετε και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Στο μεταξύ βράζετε τα ζυμαρικά «αλ ντέντε», μέσα σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα σουρώνετε και τα ρίχνετε πάλι στην κατσαρόλα, προσθέτετε το βούτυρο ΉΠΕΙΡΟΣ κι ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε στα πιάτα λίγο από το μείγμα του κιμά, συνεχίζετε με σπαγγέτι και τελειώνετε με λίγο μείγμα κιμά ακόμη. Συνοδεύετε με τριμμένη κεφαλογραβιέρα ΉΠΕΙΡΟΣ ή τριμμένη μυζήθρα ΉΠΕΙΡΟΣ.
Μυστικό
Για να ξεφλουδίσετε τις ντομάτες με ευκολία, χαράζετε στη βάση τους ένα σταυρό και τις βουτάτε για 1' πρώτα σε καυτό νερό και μετά σε παγωμένο.
πηγή : epirus.gr