Μερίδες: 4 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 10-15'
Χρόνος ψησίματος: 20-25'
Υλικά
- 500γρ. κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε κύβους 2 εκατοστών
- 2 φέτες Ταλαγάνι Μεσσηνίας των 100γρ. κομμένες σε κύβους
- 2 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λεπτές φετούλες
- 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη
- Ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
- 1 κουτ. του γλυκού ψιλοκομμένη φρέσκια μαντζουράνα
- 1 σφηνάκι τσίπουρο
- Αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε ώσπου να ροδίσει.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε ώσπου να μαλακώσουν.
Σβήνουμε με το τσίπουρο και ρίχνουμε το σκόρδο και την τομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να βράσει 6-7 '.
Προσθέτουμε το ταλαγάνι και βράζουμε για 1' ακόμη.
Αποσύρουμε από την φωτιά και πασπαλίζουμε με την μαντζουράνα.
πηγή : epirus.gr