Καλώς ήλθατε στο Supermarket Παναγιωτάς!
ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Instagram
Συνταγές
Ζυμαρικά
Γλυκά
Σνακς
Σαλάτες
Κρέας
Θαλλασινά
Κοτόπουλο
Πίτες
Ορεκτικά
Ριζότο
Ριζότο με Γιδοτύρι Ήπειρος

Μερίδες: 4 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 20΄
Χρόνος ψησίματος: 50-55΄

Υλικά

  • 100γρ. Γιδοτύρι ΉΠΕΙΡΟΣ
  • 1½ φλιτζ. του τσαγιού ρύζι καρολίνα
  • 1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μελιτζάνα φλάσκα κομμένη σε κυβάκια
  • 2 μέτρια καρότα κομμένα σε κυβάκια
  • 2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 φλιτζ. του τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το γαρνίρισμα:

  • λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο

Εκτέλεση

Κόβετε τις μελιτζάνες σε κύβους και τις τοποθετείτε σε σουρωτήρι. Τις αλατίζετε πολύ καλά και τις αφήνετε για 15' . Τις ξεβγάζετε με άφθονο νερό και τις στραγγίζετε στύβοντάς τες ελαφρά με το χέρι.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρετε τους κύβους της μελιτζάνας μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο και το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2' ακόμα. Ρίχνετε το καρότο, ανακατεύετε ελαφρά και ύστερα από λίγο ρίχνετε την τριμμένη ντομάτα, το μισό μαϊντανό και δυόσμο και ανάλογο αλατοπίπερο. Αφού πάρει η σάλτσα μια καλή βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Δυναμώνετε τη φωτιά, ρίχνετε το κρασί και 1½ ποτήρι του νερού βραστό νερό. Όταν πάρουν βράση, προσθέτετε το ρύζι πλυμένο και στραγγισμένο και βράζετε το φαγητό μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι και να μείνει με λίγο ζουμί.

Κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά και αφήνετε να ηρεμήσει και να απορροφήσει τα υγρά του. Προσθέτετε τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο δυόσμο και μαϊντανό και ανακατεύετε.

Τρίβετε το γιδοτύρι ΉΠΕΙΡΟΣ στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό σε πιάτα, πασπαλίζοντας το καθένα χωριστά με 2-3 κουταλιές της σούπας τριμμένο γιδοτύρι ΉΠΕΙΡΟΣ και λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο.

Μυστικό

Πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά, δοκιμάστε αν μαγειρεύτηκε σωστά το ρύζι. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε στο φαγητό επιπλέον καυτό νερό.

πηγή : epirus.gr

Δείτε επίσης
Copyright © 2015 Παναγιωτάς ΑΕ
Visa Mastercard Dinnerss Maestro
Haccp"
Σχεδίαση & ανάπτυξη Global Media
Facebook Twitter YouTube
Instagram